FAQ (Frequently Asked Questions)

Welkom op Tha Almighty!

Deze helppagina met veelgestelde vragen kan door moderators en beheerders bewerkt worden. Als je nog vragen hebt die hier niet beantwoord worden, stuur deze dan naar ons op. Neem contact op met een moderator of beheerder via de site. Je kunt ook in dit topic kijken.

Inhoud

Site informatie

Wie is Tha Almighty eigenlijk?

Nou, Tha Almighty is Quinnies bijnaam. Een korte geschiedenisles:

In de eerste klas moest Quinnie zijn naam in de computer typen, gevolgd door zijn e-mailadres. Zo gezegd, zo gedaan, maar hij vond zijn naam te gewoontjes dus voegde hij er Tha Almighty aan toe. Vanaf die dag was Tha Almighty geboren.

Maar wie is Quinnie dan?

Dus Quinnie is Tha Almighty, maar Quinnie is ook niet zijn echte naam. Zijn echte naam is Mario Flabaganza en hij komt uit Groningen. Hij zit in de vierde klas mavo op het Sint Nicolaas College in Groningen. (Ja, nog steeds.)

Hoe werkt het Almighty Points (AP) systeem eigenlijk?

Het Almighty Points systeem is gebaseerd op je toewijding aan deze site. In andere woorden, als je actief bent op de site in positieve zin, krijg je meer AP. Beheerders en moderators geven deze punten weg voor goede en zinvolle posts (of als een leuk zakcentje). Dat houdt in dat de posts niet te kort moeten zijn, ze je eigen mening, een handig feitje, hulp aan andere leden of iets anders nuttigs moeten bevatten.

Als je het niet eens bent met een beslissing van het (niet) geven van een AP, stuur dan een persoonlijk bericht (PM) naar een beheerder, dan zullen we een tweede keer naar je post kijken. Ook krijg je voor elke eerste post van de dag een Almighty Point! Daarnaast kan je met artikels schrijven op PigwiPedia ook AP verdienen.

Almighty Points bepalen je Almighty Level en hoe meer Almighty Points je hebt, hoe meer Almighty Functions je kunt zien!

Hoe zit het met nostalgische berichten?

Het is onmogelijk om permanente wijzigingen te maken in berichten die voor 2014 geplaatst zijn. Dit geldt voor alle gebruikers, dus ook systeembeheerders, en omvat nieuwsberichten, polls, forum posts, Pigwipedia reacties en gastenboek berichten. Je kunt deze berichten dus niet bewerken of verwijderen. Wel zijn Pigwipedia artikels aan te passen (hier wordt altijd een backup van gemaakt); tevens kunnen moderators en beheerders de Almighty functies, regels, FAQs en links altijd aanpassen (van al deze wordt regelmatig een database backup gemaakt).

De redenering achter deze beperking is dat deze berichten omwille van de nostalgie in de originele staat behouden moeten worden, en zodat de topics een doorlopend verhaal blijven zonder gaten omdat mensen hun posts hebben verwijderd.

Eventueel kunnen er uitzonderingen op deze regel gemaakt worden. Als je er echt bezwaar tegen hebt om een bericht dat je hebt geplaatst zichtbaar te laten voor alle gebruikers, stuur dan een PM naar Timothy met een goede reden, dan zal naar een oplossing worden gezocht.

Gebruikersinformatie

Ik ben mijn gebruikersnaam of wachtwoord vergeten!

Als je niet bent ingelogd, neem dan contact op met Timothy. Vergeet niet je e-mailadres te noemen zodat hij contact met je kan opnemen!

Als je al wel bent ingelogd, kun je je gebruikersnaam zien in je Profiel. Hier kun je ook zelf je wachtwoord wijzigen.

Kun je de naam van mijn account veranderen?

Ja, de systeembeheerders kunnen de naam van je account veranderen. Als je dit wilt, stuur dan een persoonlijk bericht (PM) naar één van de systeembeheerders en geef een goede reden.

Help! Ik kan niet inloggen!

Dit probleem doet zich soms voor met Internet Explorer. Sluit alle Internet Explorer vensters en open Internet Opties in het Configuratiescherm. Klik op de knop cookies verwijderen. Nu zou je weer moeten kunnen inloggen.

Wat zijn de verschillende gebruikersklassen?

Gebruiker De standaardklasse voor nieuwe leden. Heeft toegang tot alle pagina's die in de navigatiebalk staan. Kan posten op het forum of in het gastenboek, Pigwipedia artikelen plaatsen en bewerken, PM's sturen naar leden die dit toestaan, en stemmen in polls.
Power gebruiker Gebruiker die vaak de website bezoekt en nuttig post. Heeft toegang tot oude polls en kan een overzicht met forumberichten per gebruiker bekijken. Kan naast de Top 10 ook complete lijsten bekijken.
VIP Een elite lid van Tha Almighty. Kan smilies uploaden en extra Top 10 lijsten bekijken.
Moderator Kan nieuwe polls toevoegen. Kan topics sluiten of sticky maken. Kan posts en gastenboekberichten van anderen bewerken en verwijderen. Kan polls, regels, FAQs, links en Almighty Functies toevoegen, bewerken en verwijderen. Kan gebruikers bewerken, promoveren en degraderen (tevens waarschuwen en ster geven). Kan iedereen PM's sturen.
Beheerder Kan nieuwsberichten en forums toevoegen, bewerken en verwijderen. Kan moderators benoemen, bewerken en degraderen. Kan Pigwipedia artikelen verwijderen.
Systeembeheerder Kan beheerders en systeembeheerders benoemen, bewerken en degraderen. Kan nieuwe gebruikers aanmaken. Kan gebruikersnamen en wachtwoorden wijzigen.
Ster Voor speciale diensten voor Tha Almighty krijg je tijdelijk een ster naast je naam! Denk hierbij aan uitzonderlijk nuttige posts, PigwiPedia artikelen, of een andere bijdrage aan de site.

Hoe voeg ik een avatar aan mijn profiel toe?

Zoek eerst een plaatje op dat je leuk vindt. Als het plaatje op je computer staat, kun je hem uploaden via je profiel. Als het plaatje op een andere website staat, kun je het adres van het plaatje (http://www.website.com/plaatje.jpg) kopiëren en plakken op de daardoor aangegeven plek in je profiel.

Plaats niet een post om je avatar te testen, als je avatar werkt zou je hem moeten kunnen zien in je profiel.